Refoto natječaj ‘Ženstvenost’

http://www.seecult.org/vest/zenstvenost

lookerweekly.com

Ženstvenost

Ženstvenost

Pobednik konkursa portala ReFoto na temu “Ženstvenost” je Predrag Štrbac za fotografiju “Diva”, drugo mesto pripalo je Valo Janu za “Touch”, a treće Aleksandri Popović za fotografiju “Intuicija žene”.

Pobednici su proglašeni na otvaranju izložbe “Ženstvenost” 29. marta u galeriji Pro3or u Beogradu, u okviru Beogradskog meseca fotografije.

Pored tri glavne nagrade, dodeljeno je i sedam pohvala koje su dobili: Snežana Lukić (Muzika), Jovana Mladenović (Katja No4), Marina Ćorić (The Eye), Bojan Džodan (Žena), Srđan Milenković (Vremeplov 2), Tibor Arva (Čajanka) i Zoran Kolarić (Watching each other).

Godišnji konkurs portala ReFoto i njegova specifična tema predstavljala je poseban izazov za sve ljubitelje fotografije i za sve one koji traže odgovore na tu temu: u stavu, ponašanju i izgledu pripadnica nežnijeg pola. Glavna ideja bila je otkrivanje posebnosti i shvatanje samog termina ženstvenosti.

II nagrada, Jan Valo – Touch

Članovi žirija – profesionalni fotograf Nebojša Babić (ULUPUDS), fotoreporter Imre Szabo (ULUPUDS) i predstavnica kompanije Epson Ivana Kokalović, analizirali su nekoliko hiljada pristiglih radova i potražili odgovore autora na različite poglede pojma ženstvenosti – osobine koja nije vezana za lepotu, niti je povezana sa godinama, već predstavlja ono nešto, što izaziva posebnu pažnju – kako muškog, tako i ženskog roda.

“Posebno je interesantno primetiti da se muška vizija savršene ženstvenosti drastično razlikuje od onoga šta žene gledaju na ženi”, istakli su članovi žirija.

III nagrada, Aleksandra Popović – Intuicija žene

Portal ReFoto, u skladu sa temom “Ženstvenost”, sve radove povezao je posebnom niti koja sve žene čini posebnim, bez obzira na to kako ko doživljava sam pojam. Poruka za sve pripadnice ženskog pola jeste da uvek vode računa o sebi i svom zdravlju, a posebno kroz širenje svesti o borbi protiv raka dojke.

Pohvala, Bojan Džodan – Žena

Pohvala, Zoran Kolarić – Watching each other

Pohvala, Marina Ćorić – The Eye

Pohvala, Tibor Arva – Čajanka

Pokrovitelji izložbe Epson i Nikon Srbija obezbedili su nagrade.

Dobitnici nagrada

Izložba je otvorena do 3. aprila, kao jedna od oko 50 izložbi u okviru Beogradskog meseca fotografije.

*Naslovna fotografija: I nagrada Predrag Štrbac – Diva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll Up